Naerdinclant Naarden

INGEPAKT – Daar staat ze, alsof ze er altijd zo bij heeft gestaan. Maar niets is minder waar! Het scherpe oog zal zien dat de kleuren frisser zijn dan voorheen. Dat de dunne vale jas is vervangen voor een nieuwe dikke geïsoleerde variant. Het is tekenend voor de grootschalige verduurzaming van De Naerdinclant in Naarden.

44 woningen, verenigd in een VVE, zijn compleet van hun gevelbekleding, isolatie en kozijnen ontdaan en vervolgens vervangen door hedendaagse alternatieven. Vrij van tocht, warmteverlies en onderhoud. Een prachtige prestatie van de vakmensen van Heilijgers!

Het oorspronkelijke ontwerp van de Rotterdamse architect H.A. Maaskant is gerespecteerd door gebruik te maken van dezelfde kleurtonen en gevelindeling. Het iconische karakter van de torenflat, het hoogste gebouw in de wijde omtrek, is hiermee behouden gebleven. Tegelijk is het energielabel opgewaardeerd van G naar A+ Dubbele CO2-winst dus: de levensduur van een bestaand gebouw is aanzienlijk verlengd én het energieverbruik zal flink dalen.

Relevanten artikelen

Toch niet kunnen vinden wat je zocht?

Neem dan gerust contact op en dan helpen wij je verder