House of Modernes Utrecht

In opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft Heilijgers in het Galerie Modernes gerevitaliseerd. Het voormalige warenhuis bevindt zich op de hoek van de Oude Gracht en de Lange Viestraat in hartje Utrecht. Het pand heeft een totale oppervlakte van ruim 12.170 m2, waarvan 7.370 m2 kantoorruimte. De resterende ruimte wordt onder andere gebruikt voor winkels, horeca en een openbare fietsenstalling.

De locatie van House Modernes in het hart van het winkelgebied is zeer complex. Voor een optimale uitvoering van het plan van ZZDP Architecten is intensief overleg gevoerd tussen Syntrus Achmea, NEOO, IMd, Hiensch, LBP|Sight en Heilijgers. Voor de logistieke uitwerking is nauw samengewerkt met de gemeente Utrecht en andere stakeholders in de omgeving.

Heilijgers was eindverantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie (design & build) van House Modernes. De revitalisatie is duurzaam en circulair uitgevoerd, zo werden materialen tijdens de sloop geoogst voor hergebruik. Het gebouw heeft nu een GPR-score van gemiddeld 8 en is daarmee ruim beter dan de huidige GPR-benchmarkscore van 7. Het dak en de dichte gevels zijn hoogwaardig geïsoleerd, de kozijnen en puien zijn voorzien van hoogrendementsglas en de installatie is gasloos en aangesloten op het warmtenet. Een gebouw uit 1941 dat nu voldoet aan energielabel A.

House Modernes is nu weer een levendige omgeving met veel verschillende functies – mixed use. Een huis waarin mensen werken, winkelen, ontmoeten, recreëren en zich thuis voelen. Het is 24/7 in beweging. Op de begane grond en eerste etage bevinden diverse units geschikt voor retail. Daarboven is kantoorruimte verdeeld over zes lagen met een totale oppervlakte van 7.370 m2. In de kelder is een openbare fietsenstalling van circa 1.420 m2. Tot slot zijn in de -2 kelder een ruimten gerealiseerd die geschikt zijn voor vestiging van Food & Beverage of fitness. Deze ruimte is circa 720 m2 groot en heeft als unieke propositie dat zij rechtstreekse verbindingen heeft met 4 werfkelders aan de Oude Grachtzijde.

Syntrus Achmea verhuurt namens het Achmea Dutch Retail Property Fund -ADRPF- ruim 7.300 m2 in House Modernes aan International Workplace Group (IWG), de wereldwijde aanbieder van werkplekken. IWG neemt de begane grond en de eerste tot en met de zesde verdieping van het pand in gebruik voor een nieuwe vestiging van Spaces.

Op de begane grond van House Modernes op de hoek van de Oudegracht en Lange Viestraat huurt supermarktketen Aldi ruim 500 m². Aan de zijde van de Oudegracht vestigt SoLow, één van de snelst groeiende winkelformules van Nederland, haar SoLow Flagship store van circa 1.800 m2 verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. Op de begane grond komen JaminKAUAI, een hypermoderne ALDI en Geldmaat huurt eveneens een unit aan de Oudegracht zijde. In de werfkelders huizen Club BasisBoules en Bites en Rederij Schuttevaer. De gemeente Utrecht huurt circa 1.400 m2 in de kelder voor een ondergrondse fietsenstalling.

Er zijn hoogwaardige open kantoorvloeren gerealiseerd van circa 1.650 m2 per verdieping op één van de beste werkplekken in het centrum van Utrecht. Gebruikers kunnen genieten van unieke werkplekken wat betreft ligging, bereikbaarheid met openbaar vervoer, uitzicht en ruimte.

Relevanten artikelen

Toch niet kunnen vinden wat je zocht?

Neem dan gerust contact op en dan helpen wij je verder