Clubgebouw VV Jonathan

VV Jonathan is als grootste voetbalvereniging uit haar jas gegroeid. In de afgelopen decennia is het bestaande clubgebouw al een aantal keer uitgebreid, maar inmiddels is er behoefte aan nog meer ruimte én een duurzaam gebouw. In nauwe samenwerking met de club hebben we een ontwerp gemaakt dat aansluit bij de ambities van vv Jonathan. Hierbij maken we gebruik van het nieuwste deel van het bestaande gebouw, om zo zuinig als mogelijk om te gaan met grondstoffen.

Klaar voor de toekomst

2022, Zeist
Clubgebouw voetbalvereniging
Opdrachtgever: Stichting Achter ‘t Slot

Aandachtspunt is dat we binnen het bestaande bestemmingsplan willen bouwen, zodat er geen tijd gereserveerd hoeft te worden voor een bestemmingsplan-wijziging. Om meer ruimte binnen de bestaande grenzen te creëren hebben we een deel van het programma in een kelderbak bedacht: hier zullen de nieuwe kleedkamers en doucheruimtes komen. Door de kelder niet volledig onder de grond te plaatsen ontstaat er een hoogteverschil in het gebouw zodat er ruimte is om mooi aan te sluiten op een tribune.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het ontwerp, wat onder andere tot uiting komt in de keuze voor materialen: De draagconstructie is van hout, de zij-gevels worden met hout bekleed en de kant die naar Slot Zeist gericht is wordt volledig bedekt met begroeiing. Doordat ook het dak groen wordt krijgt het gebouw een zeer ingetogen uitstraling vanaf het monumentale slot. Tegelijk biedt dit kansen om het gebouw volledig te openen richting de sportvelden door middel van hoge glazen puien, waardoor een prachtig panoramisch zicht ontstaat op de sporters.

Relevanten artikelen

Toch niet kunnen vinden wat je zocht?

Neem dan gerust contact op en dan helpen wij je verder