Barendrecht Borgstede

WERELDS GEBOUW – ‘Als het gebouw je wereld wordt, heb je een werelds gebouw nodig’ aldus Jeroen Osendarp, onze directeur en architect van Borgstede in Barendrecht.

Dat wereldse aspect komt terug in het ontwerp voor het nieuwe zorgcomplex. ‘Elke bewoner heeft een ruim opgezet appartement en een gezamenlijke buurtkamer. Bovendien bevindt zich op elke woonlaag een beleefkamer, waaronder een beweegruimte op de begane grond. De andere beleefkamers krijgen elk een eigen thema, zoals ontmoeten, wellness en theater. Zo genieten de bewoners van stadse voorzieningen in hun vertrouwde omgeving binnen het gebouw.’

Aandacht voor de vertrouwde omgeving speelde ook een rol in de fasering van de bouw, uitgevoerd door Dura Vermeer. Met veel aandacht is de bouw zodanig gefaseerd dat een deel van het bestaande complex kon blijven staan tijdens de bouw van fase 1. Nu deze fase bijna afgerond is kunnen bewoners van oud naar nieuw verhuizen, waarna fase 2 kan starten. Bewoners blijven dus in hun eigen vertrouwde omgeving, wat veel rust en vertrouwen geeft.

In het nieuwe Borgstede halen we het buiten naar binnen. ‘Het complex heeft grote toegankelijke terrassen en er komt een beleeftuin naar ontwerp van Vollmer & partners. Ook voor de mensen die binnenblijven, is buiten dichtbij. De ramen zijn zodanig in het gebouw gepositioneerd, dat bewoners vanaf hun appartement in alle richtingen naar buiten kunnen kijken.’

Het nieuwe Borgstede biedt straks ruimte aan 99 zorgkamers voor intramurale zorg en 10 buurtkamers voor zorgorganisatie Laurens. Woonzorg Nederland is de opdrachtgever.

Relevanten artikelen

Toch niet kunnen vinden wat je zocht?

Neem dan gerust contact op en dan helpen wij je verder